VELKOMMEN TIL NORDISK FORTELLERSEMINAR 2017!

Vi gleder oss enormt til å ta imot fortellerglade mennesker på fagre Voss i Hordaland i Norge Stedet med fortellertradisjoner, natur, kultur - og ekstremsport!

Tidligere deltagere vet hvilken herlig og utbytterik opplevelse dette er, men til dere som nå lukter på dette tilbudet:

Nordisk Fortellerseminar arrangeres i år for 25 gang! Opplegget er helt unikt og lever i beste velgående i kraft av sitt unike fortellerengasjement på tvers av de nordiske landegrenser.

Hvert år i uke 30 arrangeres Nordisk Fortellerseminar. Ansvar og opplegg går på rundgang mellom de nordiske land. Pr. i dag er «roteringsrytmen» Norge, Sverige, Island, Danmark (og en gang i framtiden håper vi Finland blir med). Seminaret planlegges av nasjonale ildsjeler som brenner for fortellerkunsten. Budsjettet opprettes, og avsluttes, hvert år og beregnes ut fra null profitt.

Det enkelte land legger opp til varierte kurs og workshops med ledere som vi vet er dyktige. Det legges vekt på sosialt samvær og en kulturell utflukt hører alltid med. Hele tiden er det FORTELLINGEN som står i sentrum, og hver kveld samles vi i sosialt samvær til fortelleropplevelser. Her får du høre profesjonelle og helt ferske fortellere. Du får le og gråte, smile og grøsse og får med deg hjem mange nye historier og mye inspirasjon. Og ikke minst kan du risikere å få mange nye, gode venner!

Høres det spennende ut? Vi kan i tillegg fortelle deg at at dette er det tryggeste og mest støttende sted du kan prøve deg som forteller. Får du ikke lyst til å delta da? Bli med!

Da vil vi bare ønske alle tidligere og nye deltagere VELKOMMEN!

Praktiske opplysninger om kurser, Voss Folkehøgskole, reisemuligheter etc. finner du annet sted på siden.

Hilsen «Norgeskomiteen»

Tore Rahn, Kjell Marstein, Benedicte Hambro og Hilde Eskild

 

Vossfoto

 

Voss

Voss ligger midt i hjertet av Vestlandet med snødekte fjell, skoger, elver, fosser og innsjøer.  Idyllisk plassert ved enden av det vakre Vangsvatnet ligger sentrum i bygda, Vangen. Her er det hyggelige kafeer, en nydelig strand og vakkert turområde side ved side. Fjellsidene gir en imponerende og solid ramme rundt Vossabygda.

Folkehøgskolen ligger omtrent en kilometer fra jernbanestasjonen og Vangen. Herfra har du utsikt over Vangsvatnet mot majestetiske fjell. Hvis man vil oppleve vestlandsnaturen i Norge på sitt aller vakreste og mest imponerende, er Voss stedet.

 

 hoved2

 

Praktisk informasjon:

Voss ligger ca 1,5 time med tog fra Bergen og ca 6 t med tog fra Oslo. Det går tog ca hver time fra Bergen og fire ganger i døgnet fra Oslo.  Skal du oppleve Norge fra togvinduet anbefaler vi naturligvis Bergensbanen fra Oslo.  Har du tid i tillegg, kan du ta "Norge i et nøtteskall" - sjekk nsb.no.  Da får du en solid dose fjord og fjell!

 

Pris for kurset Nkr. 7.500,-  tillegg for enkeltrom Nkr. 500,-. 

(Prisen er regnet ut fra min. 40 deltagere) 

 

Oppstart søndag 23.juli

14:00 - 18:30 Innsjekk

18:30 Middag

20:00 Velkomst og presentasjon av kursholdere og fortellinger

 

Avslutning etter frokost fredag 28.juli.

  

Når du har meldt deg på, får du en bekreftelse samt betalingsinformasjon.

 

PÅMELDINGSFRIST 1.mai

 

 

OVERSIKT OVER KURS OG KURSHOLDERE

 

”Guldsmedene”

I denne workshop skaber du dine egne fortællinger. Du kommer til som en guldvasker til at finde guld i form af idéstumper fra fantasiens og erindringens flod.

Gennem fortælle- og responsøvelser bearbejder du materialet, og endelig færdiggør du én eller flere af dine ideer til fortællinger, du kan tage med dig og være glad for at smykke dig med.

”Guldklumperne” kan være en erindring, der forstørres ved fantasiens hjælp – eller en idé til en fortælling, der henter saft og kraft fra personer, du har mødt, steder du har været, tanker du har tænkt. Det færdige ”smykke” er et værk, en fortælling, der låner fra både fantasi og erindring.

 

forteller1

 

Else Abrahamsen

Else har tre gange tidligere ledet en workshop på Nordisk Fortælllerseminar, som hun har deltaget på i over 20 år. Siden 1995 har hun fortalt og undervist i mundtlig fortælling på workshops bl.a. på daghøjskoler og konferencer.

Else fortæller eventyr og litterære historier, f.eks. noveller af Isabel Allende, Martin A. Hansen, William Heinesen. Men særlig relevant i forhold til denne workshop er hendes egne ”Sandfærdige løgnehistorier og løgnagtige erindringer”, som for en stor del netop er blevet til på Nordisk Fortællerseminar.

 

 

 

Om å fortelle historien

Muntligt berättande och didaktik

Det finns förskollärare och lärare i både grundskola, gymnasium och högskola som berättar för att skapa mening, väcka intresse och skapa relation. Det har pedagoger gjort i alla tider. I alla fall så länge man insett poängen med att undervisa genom upplevelser. Det finns, då som nu, behov av berättande och berättelser i pedagogiska sammanhang.

Den här kursen handlar om att förstå det muntliga berättandets betydelse för undervisning men även det motsatta: vad gör undervisning med det muntliga berättandet?

Deltagarna på kursen får genom lekar, övningar och berättande ur olika genrer som myter, sägner, sagor och berättelser ur livet utforska vilken betydelse muntligt berättande kan ha för utmaningar inom dagens förskola och skola i olika stadier.

 

forteller4

 

 

Ola Henricsson Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Lärare och sedan två år doktorand i Pedagogiskt Arbete med fokus på lärares muntliga berättande.

På Olas kurs får deltagarna väva samman teoretiska och praktiska perspektiv på muntligt berättande och didaktik. Dessutom får deltagarna utforska, en ofta förbisedd men betydelsebärande handling i muntligt berättande, gester och deras betydelse.

 

 

 

 

Workshop ”Berättelsen bakom orden”

Vi kommer att arbeta med närvaro och koncentration.

Vad betyder det att vara närvarande i den historia man berättar? Vad är det för speciell koncentration som krävs, och hur gör vi för att uppnå den?

Hur förmedlar vi det vi har att berätta på ett enkelt och rakt sätt, och utan onödiga åthävor? Hur berättar vi utan att ta på oss ”rollen” av berättare. Hur hittar vi en ärlighet och skalar bort onödiga uttryck som står i vägen för själva berättelsen? Vi jobbar med undertexten – inte bara orden, inte bara kroppen, utan även tankarna och de inre bilderna.

Hur är historien i våra huvuden och hur är den när den landar hos åhörarna? Vad är det i historien som berör oss själva och varför?

Vi kommer att använda oss av en hel del olika “teater/skådespelarövningar”, samt övningar som går ut på att hitta koncentration och närvaro i nuet. Det blir både gestaltövningar, fantasiövningar, drömimprovisationer och övningar där deltagarna får jobba på sin lyhördhet och förmåga till lyssnande.

 

forteller5

 

Maria Arnadottir är skådespelerska och regissör.

Hon är född och uppvuxen på Island, men har bott hela sitt vuxna liv i Sverige.

Maria är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har varit anställd på bl. a. Malmö Stadsteater, Nya Skånska Teatern, Örebro Länsteater, Moomsteatern och Västanå teater. Hon har arbetat internationellt som skådespelare och regissör, bl. a. i Finland, Island, Danmark och Polen, och hon har arbetad som lärare, både för teaterelever och musikalelever.

Maria turnerar just nu med sina egna berättarteaterföreställningar runtom i Sverige, med avstickare till Finland och Danmark. Hon håller även kurser i berättande, för nybörjare och professionella, både i Sverige och Danmark, och nu i Norge.

 

 

 

 

 

 

PÅMELDING

For å melde deg på kopierer og limer du påmeldingskjemaet inn i en e-post og sender til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsskjema:

Navn:

Adresse:

Land:

Epost:

Mobil:

Enkeltrom
Dobbeltrom

  1. Valg
  2. Valg

 

Kjøkkenet serverer vanlig norsk mat.

Er det noe de trenger å vite med tanke på diett/allergier:

 

PÅMELDINGSFRIST 1.mai

Ta kontakt med Benedicte Hambro om du har spørsmål:
47-41 24 41 17
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.