Ekstremsport Elv (ski, padling, klatring)

Eventyr i vill natur! Kajakk: padle i verdens beste elver – Voss og Slovenia! Klatring: buldre og sportsklatre – middelhavskyst og Albania! Ski: dyp Vossasnø og mektige Slovenske alper - grundig skredopplæring, alpine skiturer!

 • Ski
 • Klatring
 • Elvekajakk
 • Toppturer
 • Utenetter
 • Voss
 • Slovenia
 • Albania
 • Utfordringer
 • Mestring
 • Venner
 • Eksklusivt

Denne linja er en ekstremsportlinje for deg som ønsker å lære deg de tre kuleste aktivitetene man kan gjøre på bakken! Elvekajakk, klatring og ski. Om du kombinerer linjen med valgfagene i fallskjerm, speedriding, paragliding eller vindtunnel, får du det mest komplette ekstremsport-tilbudet som finnes på norske folkehøgskoler!

Instagram: VossFhsEkstrem.     #vossfhsekstrem 

 

Elvepadling:

Noen gang hatt lyst til å utfordre deg selv i fossende vann? Her på linja får du ikke bare prøvd elvepadling, her padler vi store deler av høst og vår, så du blir en sterk og trygg elvepadler på egenhånd. Vi padler i de beste elvene på jorden, på Voss og i Slovenia! Føl elvens mektige krefter og lær deg å navigere stryk og fosser! Til våren reiser vi til frodige Slovenia og padler i nye omgivelser i den verdenskjente Söca. Lyst til å bo et år ved elver som resten av verden reiser for å besøke?

(Du trenger ikke å ha padlet tidligere for å gå på denne linjen.)

Fossepadling video

DSC04201.JPG       DSC04319.JPG       P1050942.JPG

Klatring:

I Norge og i Albania! Vi tar brattkort for tauklatring og buldrer på store steiner. Kroppsbeherskelse, natur, adrenalin og mestring! Når det er mørkt og høstvær i Norge drar vi til Middelhavskysten i Albania, og klatrer og bader. Fristende?

(Du trenger ikke å ha klatret tidligere for å gå på denne linjen.)

Buldring video

DSC04303.JPG       DSC04211.JPG       DSC04266.JPG

 

Ski:

Toppturer og off-piste i fantastiske Vossafjell og i Slovenia. To av Norges beste ski-sentre. Når det er oppkjørt i anlegget går vi toppturer og oppsøker den beste snøen i urørt landskap. Få grundig skredopplæring og lær deg å ta trygge vurderinger i fjellet. Til våren drar vi til Slovenia og går toppturer i den østre delen av Alpene.

(Du må ha stått endel på alpinski for å gå på denne linjen, men resten av opplæringen tar vi sammen:) Ta kontakt hvis du lurer på noe!)

Toppturuke video

 017.jpg       jordalen6.jpg       DSC00548.JPG

Det er et hovedpoeng ved denne linjen at du skal lære deg aktivitetene, ikke bare prøve dem. Med maks 12 elever er dette en eksklusiv linje hvor du får gode muligheter for nettopp det. Når året er over kan du derfor fortsette på egenhånd – med kunnskap og kompetanse til å være trygg.

 

Studieturer:

På denne linjen reiser vi på to studieturer. Én hvor vi klatrer, og én hvor vi padler og står på ski. Slik har vi et mål og en vannvittig opplevelse i vente for hver av våre hovedaktiviteter. Er du klar til å utvikle deg nok til å ta sporten videre i andre land?

Klatring

På høsten, når det er kaldt og mørkt i Norge, drar vi til middelhavskysten i Albania og klatrer. Albania er en lite besøkt perle med flott fjell og magiske strender - og vi får det helt for oss selv! Dette blir den store avslutningen for all høstens klatring. Hvor god har du blitt?

Ski og kajakk

På våren, når vi har brukt tre fulle måneder på å stå dyp Vossasnø, drar vi til de Østre Alpene i Slovenia og går toppturer i fremmed og mektig landskap. Kanskje vi også kommer oss oppom Slovenias høyeste fjell Triglav? Når vi har melkesyre i bena drar vi til Söca og finner tilbake kajakken fra høsten før. Dette er en fantastisk elv med masse muligheter. Dette blir den store testen for det vi har brukt det meste av høsten og våren på - å bli selvstendige, trygge og gode elvepadlere! Har du det i deg?

 

Hvem passer linjen for?

På denne linjen må du ha sterk vilje, overskudd, godt humør, og du må trives ute i naturen. Det er et krav om gode skiferdigheter (alpint), men på elv og i klatring starter vi på scratch.

 

Hva lærer du?

Å padle elvekajakk
Å synfare stryk og vurdere risiko
Å utføre redning i elv
Våttkort elv (grunnkurs og sikkerhetskurs)


Å sportsklatre
Å buldre
Å bli en trygg klatrer
Ledkort (brattkort)


Å stå off-piste
Å gå toppturer (som en mester!)
Å gjøre gode alpine vurderinger
Masse om snøskred


Å bli trygg i naturen
Å sove ute hele året
Å bli en bålmester!
Å reise i andre land
Mye om livet!

 

Som et bakteppe for alt vi holder på med er et økofilosofisk syn på naturen og menneskene i den. Vi lærer å ferdes varsomt, og deler tanker rundt naturen, mennesket og livskvalitet. For å kunne ferdes med overskudd ute både sommer og vinter trenger vi også en del basiskunnskaper. Vi går fjellturer, drar på en ukes havkajakktur i fantastiske Nærøyfjorden hvor fjellene stuper rett i fjorden, og sover ute under åpen himmel. Etter opplæring får du også delta på den prestisjefylte Frisports Bålkonkurranse! Venner knyttes raskt og sterkt med så mange netter, opplevelser og utfordringer sammen!

GruppebildeKajak.png       DSC04333.JPG       DSC04225.JPG

Kom og møt likesinnede, og få kompetanse, erfaringer og venner for livet!

 

Dette forventer vi av deg:

Vi forventer oppmøte hver dag; stå på-vilje; en kropp som fungerer; indre motivasjon til å utvikle deg; godt humør; evnen til å prøve på nytt om du skulle få en nedtur.

Dette er en linje hvor vi forventer mye av deg - men utbyttet er tilsvarende like stort! Dette er en vanvittig mulighet man aldri får igjen, og er ikke en guidet tur gjennom året - ta kontroll og lær deg noe for resten av livet!

 

Utsyr

Her kan du lese meir om utstyr du må og kan ta med.

 

Linjelærer

Her kan dere lese mer om linjelæreren, og her er en video fra hans sommereventyr 2016.

 

Teaser rappellering

 

View the embedded image gallery online at:
https://voss.fhs.no/linjer/ekstremsport-elv#sigFreeIddf797919ad